Östersjöfestivalen
Virserums Musikdagar
Korrö folkmusikfestival
Musik på Slottet
Dalhalla
Opera på Skäret

Festivaler på gång Se alla festivaler...

Leve sinfoniettan - men Västmanlandsmusikens uppdrag är större än så!

Företrädare för landets fritt verksamma konsertarrangörer har med oro följt utvecklingen i Västmanlandsmusiken. Den lyckosamma opinionen som väckts för att bevara sinfoniettan är helt förståelig, men när man nu beslutat att behålla orkestern utan att tillföra ökade medel, så riskerar annan verksamhet att påverkas. Det är viktigt att se till hela Västmanlandsmusikens breda uppdrag och här ingår den nationellt föredömliga länsmusikverksamheten. Skriver Vanessa Labañino, ordförande Musikarrangörer i Samverkan (MAIS)

Festival Academy i Budapest - ny deadline 8 november

The Festival Academy - ett initiativ av European Festivals Association (EFA), har förlängt tidsfristen för ansökan till Atelier for young Festival Managers in Budapest, fram till den 8 November! Atelier kommer att äga rum från 2-8 juni 2016 i Budapest, Ungerns kulturella nav, i samarbete med Armel Opera Festival. Vi vill ge möjlighet för fler festivaler att delta i denna unika jubileumsutgåva, vid en tidpunkt då Ungern står i centrum för uppmärksamheten i Europa.

CHECK! 2015 - sista anmälningsdag 2 november

 – seminarier, mötesplats och inspiration för musikarrangörer. Välkommen till två kreativa och innehållsrika dagar i Göteborg den 14 – 15 november. Check! riktar sig till dig som redan börjat att arrangera, har arrangerat ett tag eller har planer på att ordna konserter. De här dagarna kommer att vara praktiskt inriktade för att få handfasta tips men också inspiration för att utveckla dina konsertarrangemang.

Internationell Kammarmusik i Sverige inleder samarbete med Sweden Festivals

Nu inleder Internationell kammarmusik i Sverige (IKS) ett samarbete med Sweden Festivals.  Projektet har redan pågått i tre år med Kammarmusikförbundet som projektägare, i samarbete med 11 regionala musikorganisationer och med ekonomiskt stöd från Statens Musikverk. Under dessa tre år har 125 evenemang med sju internationella kammarmusikgrupper presenterats hos över 50 arrangörer över hela landet. Vi kan från och med sommaren 2016 även erbjuda en sommarproduktion riktad till festivaler och andra arrangörer av kammarmusik i landet.

Lyckå Kammarmusikfestival går med i MusMA

Lyckå Kammarmusikfestival i Karlskrona är ny medlem i MusMA - Music Masters on Air. Tillsammans med ett antal betydelsefulla festivaler i Europa beställer och framför festivalerna - i samarbete med sina radiostationer - nya verk av unga komponister som spelas på festivalerna och distribueras via EBU till många länders radiolyssnare. 2016 ska en polsk cellokvartett spela musik av bl a Daniel Fjellström på KlaraFestival och Festival de Wallonie från Belgien, Wratislawa Cantans, Polen, Ankara International Music Festival, Turkiet och MittelFest, Italien samt i Karlskrona.

EFFE - ny interaktiv websida och digital utställning

Europe for Festivals, Festivals for Europe har nu lanserat en ny interaktiv hemsida. Här kan man söka på alla festivaler som fått utmärkelsen på fler olika sätt och läsa om det 12 festivalerna som blev prisade i Paris i september. Ett samarbete med Google Institute har resulterat i den digaitala utställningen FESTIVALS - THE HEART OF EUROPE. Guiden finns även i bokform och kan beställas via hemsidan. Dessutom finns en sida öppen för alla festivaler i Europa där festivalarrangörer kan mötas, dela information och samarbete.