Östersjöfestivalen
Virserums Musikdagar
Korrö folkmusikfestival
Musik på Slottet
Dalhalla
Opera på Skäret

Festivaler på gång Se alla festivaler...

22 - 26 okt 2014
19 - 22 nov 2014
4 - 8 feb 2015
5 - 8 feb 2015
1 - 31 jul 2015
7 - 8 aug 2015

Vincent Baudriller leder EFFEs internationella festivaljury

Ordförande för den internationella festivalen juryn, det organ som ska att vägleda "Europa for Festivals, Festivals for Europa"( EFFE) i arbetet att välja EFFEs prismottagare, blir Vincent Baudriller. Mr Baudriller är den nuvarande chef för Théâtre Vidy Lausanne i Schweiz. Han var direktör för Festival d'Avignon 2004-2013 tillsammans med Hortense Archambault. Han är en mycket begåvad ledare i festivalvärlden och kommer att lägga ett högt nivå på både EFFE som plattform och EFFEs utmärkelser och priser.

Ansök om verksamhetsbidrag senast 16 oktober

Festivaler kan ansöka om Kulturrådets verksamhetsbidrag för musikarrangörer till 16 oktober 2014. Ansökningstiden går ut 24:00 den 16/10. Föreningen Svenska Musikfestivaler uppmanar musikfestivaler att söka. Förra året fördelade Kulturrådet 28 miljoner kronor i verksamhetsstöd till 67 organisationer som arrangerar musik. Sju fick verksamhetsstöd för första gången, flera var festivaler. 

Sveriges största körfestival har startat

Lund Choral Festival - en biennal - öppnar dörrarna för femte gången till Sveriges största körfestival! En vecka med 30-40 konserter och ambitionen att framhålla körsången som konstform och samtidigt ta vara på de enorma krafter som ligger bakom körsången som folkrörelse. UPPBROTT, ett hyllningsverk till Britt G Hallqvist med anledning av hennes 100 års jubileum, komponerat av Johan Magnus Sjöberg - festivalens beställningsverk - inleder Lund Choral Festival 2014. Festivalartist är Kjell Lönnå.

Ungern får inte kulturminsterposten i EU

Samtidigt som Alice Bah.Kuhnke blir ny Kultur- och demokratiminister i Sverige, står det klart att Ungerns Tibor Navracsics inte accepterats av Europaparlamentets kulturutskott.  – Jag vill inte riskera att vi hamnar i en situation som den Orbán [Viktor Orbán, Ungerns premiärminister] beskrev häromdagen. Han sa att ”när nu vår Navracsic får den här portföljen då kommer vi att kunna mer eller mindre exportera ungerska lagförslag på EU-nivå”. Detta får ju inte inträffa naturligtvis, säger Cecilia Wikström, svensk EU-parlamentariker till Sveriges Radio.